Crna hronika
0

Pljačkaši Raiffeisen banke muškarci iz Subotice i Modriče

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Dvojica uhapšenih muškaraca koji se sumnjiče da su u utorak opljačkali poslovnicu Raiffeisen banke u ulici Azize Šaćirbegović, općina Novo Sarajevo, su R.D. iz Subotice, rođen 1987. godine, i R.N. iz Modriče, rođen 1962. godine, rekao je Feni Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako je pojasnio, u utorak u 8:26 sati dvije nepoznate maskirane osobe su ušle u prostorije spomenute poslovnice Raiffeisen banke i uz prijetnju pištoljem uzele nešto novca. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba.

Nefić je kazao da su se ove dvije osobe nakon pljačke razdvojile i udaljile biciklima, a da je prvo jedna od njih uhapšena u ulici Topal-Osman paše, gdje imaju iznajmljen stan, te da je kod te osobe pronađen pištolj, određena oprema i torba s novcem.

Ubrzo nakon toga, kako je kazao, intervencijom pripadnika MUP-a KS, uhapšena je i druga osoba. Po hapšenju predati su na kriminalističku obradu, a sutra će biti predati tužioci.

U opisu počinitelja ovog krivičnog djela, prema Nefićevim riječima, značajno su pomogli i zaštitari uposleni u toj poslovnici Raiffeisen banke.