Crna hronika
1

Pljačkaši Binga u Mostaru ukrali obojeni novac

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Sav razbojnički trud pri izvršenoj oružanoj pljački ispred skladišta tržnog centra Bingo u mostarskom naselju Centar 2, koja se naočigled prolaznika dogodila u ponedjeljak oko 10 sati, "pao je u vodu" samo jednim potezom.

Naime, kako piše Večernji list, jedan od dvojice napadnutih zaštitara odmah je nakon pljačke u kojoj im je oteta posebna aktovka za prijenos vrijednosti, a u kojoj je, računa se, bilo više od 150.000 maraka, daljinskim upravljačem aktivirao alarm s kojim se obojio ukradeni novac i tako postao nevažeći, doslovno neupotrebljiv papir.

Uprkos pomnom planu razrađenom u detalje, četvorica razbojnika naoružana kalašnjikovom i pištoljima, očito su to previdjela pa su na koncu i ostala "kratkih rukava".

Razbojnici su pucali iz automatskih pušaka na zaštitare, ali na svu sreću niko nije povrijeđen. Od ispaljenih hitaca oštećeno je službeno vozilo Golf 5 u vlasništvu zaštitarske agencije koja osigurava objekte Binga.

Neslužbeno se saznaje da su pripadnici zaštitarske agencije "Flek security" prethodno iz svih trgovina Binga na području Mostara preuzeli novac koji se u trgovinama deponirao tokom vikenda, a nakon što su novac preuzeli i u Bingo centru u naselju Centar 2, zaskočili su ih razbojnici.

Prema informacijama na mjestu događaja, razbojnici su došli s dva automobila i to Audijem koji je kasnije pronađen zapaljen i još jednim vozilom. Spominjalo se da je drugo vozilo Mercedes, ali u policiji ni o tome nisu htjeli govoriti.

Dok su zaštitari iznosili novac iz trgovine, nekoliko razbojnika je izletjelo iz Audija i počeli su pucati prema zaštitarima tražeći novac.

Sve se odigralo za minutu vremena. Razbojnici su oteli novac i sjeli u Audi s kojim su pobjegli. Građani koji su se nalazili u blizini sklonili su se kad su začuli pucnjeve, ali tvrde da su razbojnici bili s dva vozila.