Derventa
0

Pljačkaš banke sam sebe ranio

FENA
Razbojnik koji je danas pokušao da opljačka filijalu Hypo Alpe Adria bank u Derventi, umjesto s plijenom, završio je sa ranom iz puškomitraljeza koju je sam sebi nanio, a nakon ukazane pomoći je uhapšen.

Pokušaj pljačke dogodio se oko 10 sati, u ulici Mladena Stojanovića u Derventi, kada je razbojnik J.A. (1985) iz Rapćana, općina Derventa, pokušao izvršiti razbojništvo u čemu ga je spriječio radnik obezbjeđenja.

On se dovezao putničkim motornim vozilom koje je ostavio u blizini banke, maskirao se kapom „fantomkom“ i ušavši u prostorije banke, uz prijetnju upotrebe puškomitraljeza, naredio radniku obezbjeđenja M.Đ. da podigne ruke u vis.

U pokušaju da spriječi izvršenje krivičnog djela, radnik obezbjeđenja ga je uhvatio za ruke i puškomitraljez i prilikom naguravanja, došlo je do samoranjavanja J.A., koji je ispaljenjem jednog hica iz puškomitraljeza zadobio povrede u predjelu potkoljenice.

Po dolasku patrole policije J.A. je kolima Hitne pomoći prevezen u dobojsku bolnicu gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, nakon čega je lišen slobode.

U vrijeme izvršenja krivičnog djela u banci se, osim službenika banke, nalazilo i nekoliko građana, koji su nepovrijeđeni.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj, po čijoj naredbi pripadnici Policijske stanice Derventa preduzimaju potrebne operativne mjere i radnje na utvrđivanju potpunog činjeničnog stanja u vezi izvršenja navedenog krivičnog djela razbojništvo u pokušaju.

Nakon dokumentovanja, Okružnom tužilaštvu Doboj bit će protiv J.A. podnesen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu razbojništvo u pokušaju, saopćeno je iz CJB Doboj.