Crni vikend u Sarajevu
0

Pljačka četiri kladionice i krađe mobitela uz prijetnju nožem

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U Sarajevu su se na meti razbojnika jučer našle četiri kladionice, i to dvije "Williamsove” i dvije “Milenum” kladionice . Također, razbojništvo je počinjeno i nad jednim muškarcem i jednom ženom.

Naime, nepoznata osoba je jučer oko 10.50 sati u sarajevskoj ulici Trg heroja, prijeteći radnici pištoljem, opljačkala sportsku kladionicu "Williams". U večernjim satima, tačnije oko 19.10 sati na udaru razbojnika našla se i druga "Williamsova” kladionica koja se nalazi u ulici Trg Barcelone gdje je nepoznata osoba, također, prijeteći radnici pištoljem otela novac.

Oko 19.40 sati u ulici Patriotske lige opljačkana je i sportska kladionica "Milenium", a i tokom ove pljačke razbojnik je radnici prijetio pištoljem. U 19.55 opljačkana je i druga kladionica “Milenium”, a koja se nalazi u ulici Kemala Kapetanovića. Razbojnik koji nije identifikovan, također, je radnici prijetio pištoljem.

Osim kladionica na udaru razbojnika su bili i građani. Tako su tri nepoznate osobe oko 17.45 sati na mostu "Suada Dilberović" fizički napale D. D. i od njega ukrali mobilni telefon. Nepoznata osoba oko 21.30 sati u ulici Latička, prijeteći joj nožem od D. E. je, također, otela mobilni telefon.

No, neki od razbojnika koji su u ranijem periodu počinili razbojništva su uhapšeni. Pripadnici Policijske stanice Kladanj su jučer sarajevskoj policiji predali 29-godišnjeg G. R., nastanjen u Istočnom Sarajevu, a koji je uhapšen zbog sumnje da je ranije na području općine Ilidža počinio krivična djela razbojnička krađa u pokušaju i oštećenje tuđe stvari.

Sarajevska policija privela je jučer 40-godišnjeg M. A. iz Sarajeva, 43-godišnjeg I.S. iz Olova, 22–godišnjeg C.M. iz Sarajeva i njegovog vršnjaka M.S., zbog sumnje da su počinili razbojništvo. Naime, oni se dovode u vezu s razbojništvom na štetu R. Z. počinjenim 25. decembra ove godine u mjestu Han Šići, općina Ilijaš.

Policija je uhapsila i 22 – godišnjeg B. A., nastanjenog u Mostaru, zbog sumnje da je počinio tešku krađu. Naime, on je jučer oko ponoći u naselju Nebočaj, općina Vogošća, zatečen na izvršenju teške krađe u kuću vlasništvo S. I.