Tuzla
0

Pijani vozač se sudario s ministrom policije Begom Gutićem

SRNA
Bego Gutić
Bego Gutić
Dvadesetdevetogodišnji Admir G. iz Tuzle zadobio je lakše povrede nakon što se, vozeći kombi "Transporter", nepropisno uključio u saobraćaj u tuzlanskoj ulici Husinskih rudara i udario u putnički automobil "Audi 6", kojim je upravljao ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Bego Gutić (41).

Do nezgode je došlo sinoć kada se Admir G. uključivao u saobraćaj sa desne strane sporednog puta, u momentu kada je nailazilo vozilo "Audi 6", usljed čega je prednjim lijevim dijelom kombija udario u prednji desni dio "Audija", saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

U ovom saobraćajnom udesu na oba vozila pričinjena je materijalna šteta, dok je Admir G. prevezen na Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje su ljekari konstatovali lakše povrede. Na mjestu udesa alkotest je pokazao da kod Gutića nije ustanovljeno prisustvo alkohola, dok je kod Admira G. konstatovano prisustvo od 1,58 promila alkohola.

Od oba vozača uzeti su uzorci krvi i urina radi vršenja alkometrijskih pretraga, jer je reijč o počinjenom krivičnom djelu "ugrožavanja javnog saobraćaja zbog omamljenosti". O ovom događaju obaviješten je kantonalni tužilac, dok su uviđaj izvršili pripadnici Policijske uprave Tuzla.