Crna hronika
73

Pero Gudelj i dalje u teškom stanju, operacija trajala sedam sati

Piše: E. F.
Pero Gudelj
Pero Gudelj
Pero Gudelj, biznismen iz Viteza koji je jučer pokušao izvršiti samoubistvo, i danas je u veoma teškom stanju.

Na svu sreću, Gudelj je preživio izuzetno tešku operaciju koja je trajala sedam sati, a nakon što je sebe iz pištolja ranio u glavu. Veoma složen operativni zahvat trajao je sedam sati, a sarajevski ljekari se ni tokom noći nisu odvajali od njega.

Stalni nadzor ljekara

"Pacijent je i dalje životno ugrožen, u veoma je teškom stanju te je nakon operativnog zahvata smješten na Odjel intenzivne njege Klinike za neurohirurgiju pod stalnim je nadzorom ljekara", kazala je za Klix.ba Muamera Šehić, glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Podsjećamo, Gudelj je jučer oko 13:30 sati pronađen u mjestu Krčevine kod Viteza i to sa povredom glave. U njegovoj neposrednoj blizini bio je njegov automobil, a uz njega je pronađen i pištolj. Gudelj je nakon ukazane pomoći u bolnici u Novoj Biloj odmah prebačen za Sarajevo.

Pucanj je preživio zahvaljujući ćinjenici da je pucao ukoso pa metak nije ušao duboko u glavu. No, ljekarima predstavlja problem činjenica da se metak raspršio unutar povrede duboke oko 7 cm.

Kako je za Klix.ba potvrdio tužitelj Mijo Dujmović, pored Gudelja pronađeno je i njegovo oproštajno pismo.

Preljuba i razvod

Zašto se Gudelj pokušao ubiti još uvijek se istražuje no, prema nezvaničnim informacijama, viteški biznismen bio je pred razvodom braka. Navodno, razvod od supruge Snežane on je zatražio zbog sumnje u preljubu, ali je ona onda od njega tražila podjelu višemilionske imovine.

Kako se moglo nezvanično čuti, Gudeljeva supruga je zatečena sa muškarcem koji mu je veoma blizak, a to je za njega bilo previše. Navodno, prošle sedmice Gudelj je zbog tog saznanja doživio i blaži infarkt.

Njegova supruga je u nekoliko navrata i napadnuta zajedno sa muškarcem sa kojim se našla u društvu. U jednom slučaju je intervenisala policijia kada je otkriveno da je Snježana zadobila lakše povrede. No, sve je zataškano. Iako o ovome bruji cijeli Vitez, niko nije htio zvanično potvrditi niti demantirati ove informacije.