Jad i čemer sarajevske zbilje
0

Penzioneru pozlilo u redu za GRAS-ovu iskaznicu

Piše: N. Jamaković
Penzioneru koji je u petak došao po iskaznicu ili novi kupon na GRAS-ov punkt Ćumurija u Sarajevu iznenada je pozlilo, nakon čega je intervenirala ekipa Hitne pomoći.
Foto: Čitatelj Sarajevo-x.com
Foto: Čitatelj Sarajevo-x.com
Kako nam je potvrđeno u Hitnoj pomoći, to se dogodilo oko 12 sati, nakon čega je penzioner prevezen na Kliniku urgentne medicine bolnice Koševo. Poslije pružene ljekarske pomoći njegovo zdravstveno stanje je bilo uredu. Inače, na GRAS-ovim punktovima su velike gužve još od 12. januara, otkad su penzioneri počeli dolaziti kako bi zamijenili stare iskaznice i kupili nove kupone za javni prijevoz.

Uz njih, po nove kupone dolaze i studenti, tako da je na GRAS-ovim punktovima poprilično živo, a nerijetko dođe i do svađa, kako među studentima, tako i među penzionerima. S okolnih zgrada na punktu Ćumurija snijeg pada direktno na glave ljudi, što dodatno otežava čekanje u redu ispred GRAS-ovog šaltera. Osim toga, u Sarajevu je danas bilo poprilično hladno, tako da uz gužvu i guranje nije nikakvo čudo da je pozlilo jednom od penzionera, čemu je bio svjedok i naš čitatelj koji nam je poslao fotografije na kojima se vidi trenutak kada je došlo vozilo Hitne pomoći.

Foto: Čitatelj Sarajevo-x.com
Foto: Čitatelj Sarajevo-x.com
I dok penzioneri podnose veliku žrtvu u redovima za iskaznice za javni prijevoz, u GRAS-u prijete odlukama o štrajku koje naknadno povlače, uz priču direktora Harisa Kadića kako Kanton treba dodatno povećati subvencije za kupone, osigurati tom preduzeću svu podršku i naš novac kako bi izašli iz dubioze i namirili višemilionske dugove, dok građani trebaju kupovati više kupona i karata "zarad GRAS-ovog, ali i vlastitog dobra". Najbolje bi bilo da svi plaćamo skuplje karte, kupujemo kupone iako nam ne trebaju, da penzioneri što manje izlaze iz kuća bez obzira na nove iskaznice, a da onda u GRAS-u odluče hoće li i kada će voziti.