Srebrenik
0

Patković i Mujkić uhapšeni zbog pljačke zlatare

Piše: D. Brkić
Povratnici u Vlasenicu, Fahrudin Patković (32) i Mahmut Mujkić, osumnjičeni su za pljačku zlatarske radnje u ulici 1. marta u Srebreniku.

Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzla, navodi kako postoji osnovana sumnja da su Patković i Mujkić, prijeteći pištoljem, od radnice zlatarske radnje otuđili veću količinu zlatnog nakita u vrijednosti oko 10.000 KM.

Patković i Mujkić su maskirani ušli u zlatarsku radnju i prijeteći pištoljem razbili pult iz kojeg su izvadili nakit, a potom su otrčali do susjedne ulice, gdje ih je čakao saučesnik, koji ih je odvezao na područje općine Gračanica. Inače, automobil koji su koristili pljačkaši ukraden je dan ranije u Lukavcu, a nakon pljačke ostavili su ga na području općine Gračanica.

Operativnim radom službenika MUP-a TK došlo se do informacija kako su mogući izvršitelji Patković i Mujkić, a u saradnji sa policijom RS iz Vlasenice i Milića osumnjičeni su uhapšeni i predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzla. Postupajući tužilac je predložio, a Kantonalni sud odredio jednomjesečni pritvor za Patkovića i Mujkića, dok se za trećim akterom pljačke i dalje traga.