Crna hronika
10

Pale: Pucao iz auta pa pušku bacio u Miljacku

Piše: E. F.
Dvije osobe uhapšene su na Palama, a pošto su u ponedjeljak, nešto prije 23 sata, pucale iz automatskog naoružanja u ulici Nikole Tesle. Na svu sreću, povrijeđenih nije bilo.

Kako je saopćeno iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, po prijavi koju je zaprimila policija izvršen je uviđaj na mjestu događaja te su pronađene dvije puščane čaure.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je pucao N. A. i to dok je upravljao motornim vozilom AudiA6.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Sokolac izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi N. A., kao i pretres kuće i navedenog vozila koje koristi D. J., a koji se u trenutku izvršenja navedenog krivičnog djela nalazio na mjestu suvozača.

Prilikom pretresa u pomenutom vozilu su pronađena tri puščana metka kalibra 7,62mm. U svojstvu osumnjičenog za izvršenje krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti u službenim prostorijama je ispitan N. A. koji je u potpunosti priznao izvršenje djela, te je naveo da je spornu automatsku pušku odbacio u korito rijeke Miljacke. Obilaskom terena predmetno oružje nije pronađeno.

Protiv N. A. će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti, dok će protiv D. J. biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu pomoć počiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.