Crna hronika
0

Pale: Policija traga za trojicom učesnika u pucnjavi

SRNA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
U okviru istrage o jučerašnjoj pucnjavi u Lapišnici na putu Sarajevo - Pale, Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podnijelo je izvještaje o počinjenom krivičnom djelu pokušaj teškog ubistva protiv K. D. i K. A, zvani Garo, iz Bijelog Polja, Crna Gora, te K.M. iz Sokoca, S.P. iz Pala i dvije nepoznate osobe.

Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu je predat K.M. iz Sokoca, dok je za S.P., K.D. i K.A. raspisana potraga.

Osnovano se sumnja da su ove osobe juče oko pola sata iza ponoći u mjestu Lapišnica, u neposrednoj blizini tunela "Čeljigovići", automobilima Golf A6 i Ctroen Xsara, u namjeri da ih umišljajno liše života, blokirali put i iz vatrenog oružja otvorili rafalnu paljbu na lica H.S. i Ć.G, koji su se vozili u automobilu Škoda Octavia, te na H.N. i T.E, koji su bili u Audiju A8.

H.N. je u ovoj pucnjavi zadobio lakše tjelesne povrede - saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

IZ CJB Istočno Sarajevo ranije danas je saopšteno da je u vozilu Škoda Octavija vlasništvo H.S, državljanina Crne Gore, na koje je pucano ispred tunela Čeljigovići, pronađeno 0,85 grama heroina zapakovanog u celogfan, a uviđajem je ustanovljeno da je broj šasije na vozilu krivotvoren.

Prema nezvaničnim informacijama, za učešće u obračunu osumnjičeni su i braća Admir i Dino Kadrić, Peđa Spajić i još dvije nepoznate osobe, za kojima traga policija. 	

U ovom obračunu ranjen je Nazif Heldić, brat folk pjevača Saladina - Dine Heldića. 
U saradnji sa Graničnom policijom BiH i CJB Trebinje uhapšeni su Milenko Krsmanović i Milan Kovačević iz Sokoca.