Neuhvatljivi Banjalučanin
0

"Pahuljica" opet opljačkao Konzum i umakao policiji

Piše: D. T.
Konzum u banjalučkom naselju Starčevica
Konzum u banjalučkom naselju Starčevica
Serijski pljačkaš banjalučkih marketa, koji je prozvan "Pahuljica" sinoć je ponovo opljačkao prodavnicu Konzuma i za dlaku izmakao policijsko hapšenje, saznaje portal Sarajevo-x.com iz izvora upućenih u istragu.
Kako nam je potvrđeno, najnovija pljačka dogodila se oko 19 sati, kada je razbojnik ušao u Konzum na Bulevaru Desanke Maksimović u banjalučkom naselju Starčevica.

"On je ušao u market i kao svaki put do sada, prijeteći pištoljem, od radnice oteo oko 220 KM pazara. U objekat su tada ušla dvojica policijskih inspektora, ali je razbojnik jednom od njih stavio pištolj na glavu, te uspio da istrči iz prodavnice", rekli su nam izvori upućeni u istragu.

Oni navode da su policajci trčali za naoružanim pljačkašem, ali da im je on uspio pobjeći.

"Inspektori nisu koristili oružje, jer za to nisu bili ispunjeni uslovi, to jeste bila je ugrožena sigurnost drugih ljudi", objasnili su naši sagovornici.

Razbojnik kojeg su policija i građani prozvali "Pahuljica", u zadnjih nekoliko mjeseci na identičan način, u večernjim satima, opljačkao je više marketa u Banjoj Luci.

Sinoćnja pljačka bila je samo nastavak serije razbojništva, a policija još uvijek nije pronašla način na koji će stati na put ovom razbojniku.