Crna hronika
53

Otac i brat povrijeđenog navijača iz Cazina sutra putuju u Poljsku

Piše: E. G.
Foto: moja-ostroleka.pl
Foto: moja-ostroleka.pl
Adis Ćoralić iz Cazina koji je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u poljskom gradu Lomža je smješten u bolnicu i nije životno ugrožen, potvrdio je ovo za Klix.ba njegov brat Denis Ćoralić.

U tragičnoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila kod ovog poljskog grada poginula su trojica navijača nogometne reprezentacije BiH iz Bosanske krajine, tačnije iz Cazina,  Velike Kladuše i Mahmića, naselja u općini Bosanska Krupa. Radi se o Hasibu Mahmiću, Vildanu Pehliću i Almiru Kasumoviću. Renault Megane u kojem su bili bh. navijači sudario se s kamionom.

Adis Ćoralić koji je preživio ovu strašnu nesreću ima lom ruke i rebara, kaže njegov brat Denis.

"Razgovarao sam kratko s njim. On je u bolnici i dobro je, ali je jako potresen. Ambasadorica BiH u Poljskoj mi je kazala da će on biti u bolnici dva do tri dana", kazao nam je Denis Ćoralić.

On je ranije danas zatražio podršku svih koji su u mogućnosti da pomognu porodici Ćoralić kako bi Adis što prije bio prebačen u BiH.

"Ljudi su nudili novac, jer su mislili da sam na Facebook profilu upravo takvu pomoć zatražio. Međutim, nije nam potreban novac, tražio sam pomoć u smislu informacija i slično. Svakako se želim zahvaliti cijeloj bh. javnosti, svim ljudima koji su se velikodušno ponudili da pomognu. Otac i ja ćemo sutra vjerovatno krenuti u Poljsku kako bismo doveli brata", kazao je Denis.