Crna hronika
0

Osumnjičeni za ubistvo hrvatskog povratnika ostaje na slobodi

FENA
Okružni sud u Doboju
Okružni sud u Doboju
Jozo G. (63), koji je prije nekoliko dana s još tri osobe uhapšen zbog sumnje da je u okolini Bosanskog Broda ubio hrvatskog povratnika Nikolu Lipovca (74), ostaje na slobodi.

Naime, Okružni sud u Doboju jučer je donio rješenje kojim se odbija žalba Okružnog tužilaštva u Doboju kao neosnovana, a koja je podnesena na njihovo rješenje o odbijanju prijedloga Okružnog tužilaštva u Doboju za određivanje pritvora protiv Joze G..

Tu odluku sud je donio zbog nepostojanja dovoljno dokaza koji bi mogli potvrditi osnovanu sumnju da je osumnjičeni Jozo G. učinio navedeno krivično djelo.

Iz Tužilaštva je ranije saopćeno da je osumnjičeni u noći između 9. i 10. jula došao pred porodičnu kuću Nikole Lipovca u mjestu Korać kod Bosanskog Broda i iz malokalibarskog vatrenog oružja, koje je neovlašteno držao u kući, ispalio jedan metak u vrat Lipovcu koji je od zadobijenih povreda preminuo.

U vezi s ovim ubistvom u Tužilaštvo su privedene još tri osobe, među kojima su dvojica maloljetnika, a koji su nakon ispitivanja pušteni da se brane sa slobode.

Policija je otkrila da je Lipovac ubijen nakon što je prethodno pronađen njegov zapaljeni automobil.