Tuzla
0

Osumnjičeni za seks s maloljetnicom predao se policiji

SRNA
Vahdet Mujkanović, bivši poslanik u Skupštini Brčko distrikta, koji se sumnjiči za krivično djelo spolni odnos sa maloljetnom osobom, predao se policiji, nakon što je Tužilaštvo Tuzlanskog kantona izdalo nalog za njegovo hapšenje, javlja Federalna televizija.

Mujkanović, koji je 24 sata prije izdavanja naloga za hapšenje saslušan pa pušten na slobodu, danas nije bio ni na jednoj od prijavljenih adresa, a kako se javnost pobunila zbog te činjenice, Tužilaštvo je naknadno reagovalo i izdalo nalog za hapšenje. On se potom sam predao policiji.

Drugi osumnjičeni za isto djelo u ovom slučaju, Šain Majdančić iz Brčkog, navodno je u Hrvatskoj i za njim je raspisana potjernica.

Iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona ranije je potvrđeno da se predistražne radnje u ovom slučaju provode na osnovu prijave majke trinaestogodišnje djevojčice iz Tuzle, čiji su inicijali S.J.

Majka maloljtne djevojčice prijavila je u četvrtak da je njeno dijete imalo seksualne odnose s dvije punoljetne osobe. 

Prema nezvaničnim informacijama, ljekarskim pregledom je utvrđeno da je djevojčica imala polni odnos i da se sve događalo u iznajmljenom stanu u tuzlanskom naselju Stupine.