Crna hronika
0

Osumnjičeni za pucnjavu na Alipašinom Polju u Tužiteljstvu KS

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Dvojica osumnjičenih u vezi s pucnjavom do koje je u ponedjeljak uvečer došlo u sarajevskom naselju Alipašino Polje u ulici Trg solidarnosti, općina Novi Grad, danas bi trebali biti predani u nadležnost Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu.

Kako je Feni rečeno u Tužiteljstvu, radi se o H. S. i G. A. , osumnjičenima za izazivanje opće opasnosti, napada na službenu osobu i nedozvoljeno držanje oružja i municije.

U Tužiteljstvu navode da će postupajući tužitelj u skladu s utvrđenom procedurom, donijeti naredbu o 24-satnom zadržavanju, nakon čega slijedi odluka u vezi s pritvorom za osumnjičene osobe.

U spomenutoj pucnjavi lakše je povrijeđen B. E. (1989.), nakon čega su policijski službenici na raskrsnici ulica Trg nezavisnosti - Geteova, općina Novi Grad, presreli dvije osobe od kojih je jedna otvorila vatru iz automatske puške, na što je policija uzvratila upotrebom službenog oružja pri čemu je H. S. (1979.) lakše povrijeđen.

Neposredno nakon događaja pripadnici Treće policijske uprave uhapsili su H. S. i B. E. (1989.), te G. A. (1991.).

Istovremeno, izvršen je pretres objekata koje koriste osumnjičeni, na području općine Novi Grad Sarajevo i kod H. S. je pronađeno i oduzeto šest pištoljskih metaka i mobilni telefon, od G. A. su oduzeta 24 puščana metka, 18 pištoljskih metaka, dva okvira s futrolama, kapa tzv. “fantomka” i plastični pištolj, dok je od B. E. oduzet puščani metak i fantomka.

Kako Fena nezvanično doznaje, za spomenuta krivična djela osumnjičeni su Suad Hodžić i Alem Gadžo.