Kupres
0

Osumnjičeni za krađu šakom udario policajca

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Sead Karadža (32), Suad Huseinbegović (30) i Emir Ališa (25), sva trojica iz Bugojna, krivično su prijavljeni kantonalnom Tužilaštvu u Livnu zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teške krađe, a Karadža i zbog krivičnog djela napada na službeno lice, potvrđeno je iz MUP-a Livanjskog kantona.

Portparol Uprave policije MUP-a Ivica Vrdoljak rekao je Srni da su Karadža, Huseinbegović i Ališa 10. marta oko 22.00 časa zatečeni na gradilištu benzinske stanice vlasništvo preduzeća "Tioil" na području Poganca, opština Kupres, sa vozilom "Ford kombi" u kojem su bile metalne cijevi od građevinske skele na gradilištu.

Prema njegovim riječima, zbog sumnje da je riječ o krađi mladići su privedeni u Policijsku stanicu u Kupresu, a nakon kriminalističke obrade Huseinbegović i Ališa su priznali krađu metalnih cijevi na gradilištu benzinske pumpe, tvrdeći da ih je za krađu angažovao Sead Karadža.

"Prilikom lišavanja slobode u prostorijama Policijske stanice u Kupresu, Karadža je udario jednog policajca šakom u glavu i tom prilikom nanio mu lakše fizičke povrede", rekao je Vrdoljak.

On je dodao da je protiv Karadže policija podnijela poseban izvještaj kantonalnom Tužilaštvu u Livnu zbog počinjenog krivičnog djela teške krađe i krivičnog djela napada na službeno lice u obavljanju poslova bezbjednosti.