Sarajevo
0

Osujećeno djelo iznude za Golf II

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Policijski službenici Pete PU su 27.12. došli u posjed operativnih saznanja koja su ukazivala na pripremu izvršenja krivičnog djela iznude nad vlasnikom putničkog motornog vozila marke "golf II" koje je prethodnog dana otuđeno na području općine Ilijaš.

O svim saznanjima je obaviješten tužilac koji je naložio preduzimanje potrebnih mjera i radnji na dokumentovanju predmetnog slučaja i lišenju slobode izvršilaca.

U saradnji s pripadnicima tima specijaliziranog za rad po ovoj vrsti krivičnih djela policijski službenici Pete PU su pristupili realizaciji naloga dobijenog od nadležnog tužioca. Locirano je mjesto na području općine Centar gdje je trebala biti izvršena primopredaja novca, gdje je postavljena policijska zasjeda. U momentu kada su prišli mjestu gdje je, po njihovom nalogu, oštećeni ostavio traženi iznos novca, iznuđivači su lišeni slobode.

Slobode su lišeni B. A., rođen 1980. godine, i Š.A. rođen 1987. godine, obojica iz Sarajeva. B.A. je višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela teške krađe motornih vozila i iznude na ime povrata prethodno otuđenih motornih vozila, a 6.11. izašao je iz KPZ Zenica gdje je izdržavao zatvorsku kaznu zbog izvršenog krivičnog djela iznude.

Istoga dana imenovani su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode. Preduzimaju se potrebne mjere i radnje s ciljem pronalaska otuđenog vozila koje je bilo predmet iznude. Po nalogu nadležnog tužioca, B.A. i Š.A. će dana 28.12 biti otpušteni na slobodu, a protiv njih će biti dostavljen službeni izvještaj zbog sticanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iznude.