Crna hronika
0

Osuđen muškarac koji je lažno dojavio bombu u BBI Centru

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što je u novembru 2013. godine izvršio anonimnu dojavu o lažno postavljenoj bombi u BBI Centru, efikasnom akcijom nadležne policijske uprave, dojavljivač je nekoliko dana nakon dojave uhvaćen i predat na procesuiranje nadležnom Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Nakon podizanja i potvrđivanja optužnice, optuženi je priznao da je izvršio dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi u BBI Centru čime je izvršio krivično djelo ugrožavanja sigurnosti iz Krivičnog zakona FBiH.

Nakon toga je pred Općinskim sudom u Sarajevu optuženom izrečena višemjesečna zatvorska kazna.

“Zadovoljni smo izrečenom zatvorskom kaznom te ujedno upućujemo svoju zahvalnost nadležnim organima krivičnog gonjenja na brzoj i efikasnoj reakciji. Ovakav ishod trebao bi imati za posljedicu generalnu prevenciju svih sličnih kriminalnih aktivnosti”, saopćeno je iz kompanije BBI Real Estate d.o.o. Sarajevo koja je vlasnik objekta BBI Centar.

Iz BBI Centra upućeno je i izvinjenje svim posjetiocima i partnerima koji su doživjeli bilo kakvu neugodnost za vrijeme evakuacije koja je uslijedila odmah nakon anonimne dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi.

BBI