MUP KS
0

Oštećena nadgrobna ploča na spomeniku

FENA
U službene prostorije PS Vogošća u subotu oko 11.50 sati pristupio je M. S. iz Zvornika i prijavio da je u periodu od 6. februara do 17. aprila na pravoslavnom groblju "Zagrebnica" u naselju Poturovići bb, općina Vogošća N.N. osoba oštetila nadgrobna ploča na spomeniku njegove majke S.S.

O navedenom je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, nakon čega su obavljene uviđajne radnje. Službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Službenici Prve PU su u subotu u 14.35 lišili slobode T.V., rođen 1969. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa.

Uhapšeni je u ulici Stjepana Tomića bb, općina Centar izvršio tešku krađu u vozilo "VW-golf II", reg broj 794-T-149, vlasništvo P. V. iz Sarajeva. T.V. je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

U subotu u 20.15 sati službenici Druge PU lišili su slobode P. S., rođen 1970. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje tuđe stvari. P.S. je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

U protekla 24 sata službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 312 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 112 vozača. Iz saobraćaja su isključili 27 vozača koji su upravljali vozilom pod djelovanjem alkohola, jednog vozača za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom, osam osoba bez položenog vozačkog ispita, dva neregistrirana vozila i tri vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.