Crna hronika
0

Osobe uhapšene u akciji "Gas" danas će biti predate Tužilaštvu BiH

FENA
(Foto: SIPA)
Osobe koje su jučer pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u okviru akcije "Gas" lišili slobode danas će, u poslijepodnevnim satima, nakon izvršene kriminalističke obrade, biti predate Tužilaštvu BiH na daljnje postupanje.

U okviru ove akcije na području Hercegovine slobode su lišene tri osobe inicijala Z.J. (1958), Š.Š. (1979) i M.O. (1968) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana “organizirani kriminal”, u vezi sa krivičnim djelom “neovlašteni promet opojnim drogama”.

Također, pripadnici SIPA-e jučer su izvršili pretrese objekata na četiri lokacije na području Stoca i Čapljine s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Akciju "Gas“ SIPA provodi koordinirano sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Hrvatske, nakon višemjesečne složene kriminalističke istrage kojom je bio obuhvaćen veći broj osoba sa područja BiH i Hrvatske, a koja je rezultirala utvrđivanjem činjenica i prikupljanjem dokaza o kriminalnim aktivnostima osumnjičenih osoba i zapljenom više od 60 kg opojne droge "skunk“ na području Hrvatske, saopćeno je iz SIPA-e.