Nakon napada na sina advokata
0

Osim Mirse Švicarca uhapšeni Adnan Canović i Zoran Marković

Piše: D. Brkić
Mersad Hadžić
Mersad Hadžić
U akciji Jedinice za specijalne namjene MUP-a Tuzlanskog kantona, nakon što je advokat Faruk Balijagić prijavio napad na svog sina Adnana, pored Merseda Hadžića (35), zvanog Mirso Švicarac, uhapšeni su Adnan Canović iz Tuzle i Zoran Marković iz Beograda.

Hapšenje je obavljeno u subotu oko 1:30 sati u tuzlanskom naselju Grabovica, a niko od uhapšenih nije pružao otpor. Hadžić i Canović nisu bili naoružani, dok je u pištolju Zorana Markovića metak bio u cijevi.

Hadžić je, kao što smo ranije pisali, priznao krivnju za pokušaj ubistva Fatmira Mujaja, a njegovo ime se dovodilo i u vezu sa mafijaškim obračunom kod "Gaz auta" kada je ubijen Jasenko Hajdarhodžić, a teško ranjen Damir Mehić zvani Bibi. Za ubistvo Hajdarhodžića odgovarao je Kemal Selimović, koji je osuđen na 20 godina zatvora, dok je Irfan Smajić priznao krivnju i osuđen je na 25 mjeseci zatvora, a sudilo se i Amiru Avdiću, koji je uhapšen u Njemačkoj.

Kada je riječ o Adnanu Canoviću, saznajemo kako je riječ o bivšem bokseru, koji se prije dvije godine, u ulozi redara, istakao u spašavanju ljudskih života na Panonskim jezerima, te mu je dodijeljena zahvalnica za hrabrost i mobitel. Njegovo ime se ranije nije dovozilo u vezu sa Mersedom Hadžićem.

O Zoranu Markoviću kruže priče kako je zbog ubistva već osuđivan u Srbiji, te da je već duže vrijeme čovjek od povjerenja Merseda Hadžića.

Inače, Hadžić, Canović i Marković nalazili su se u blindiranom džipu beogradskih registarskih oznaka. Prolazeći pored OŠ "Centar", koja je udaljena 100 metara od MUP-a TK, uočili su u automobilu Adnana Balijagića.

Navodno, u trenutku kada su se pogledali oči u oči, Mersed Hadžić je stavio ruku u džep, što je bio dovoljan znak da Balijagić pojača gas i da faktički "uleti" u MUP Tuzlanskog kantona.

Dežurni kantonalni tužilac rekao nam je kako je u toku kriminalistička obrada, te da ne zna hoće li i kada uhapšena trojka biti dovedena u Kantonalno tužilaštvo. Istraga je u toku.