Crna hronika
0

Osam saobraćajnih nesreća u Hercegovačko-neretvanskom kantonu

FENA
Za protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 8 prijava građana koje se odnose na opći kriminal, saopćeno je iz MUP-a tog kantona.

U oblasti javnog reda i mira registrovan je 1 prekršaj, i to na području Prozor-Rame.

U oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 8 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice teže, a dva lica lakše povrijeđena.

Patrola policije PS Prozor-Rama je na Ekonomiji u Prozoru zatekla J.H. (1981), A.M. (1979), E.P. (1977) i M.Z. (1981), svi iz Prozora. Zbog osnova sumnje da posjeduju i uživaju opojne droge, uz saglasnost tužioca i sudije za prethodni postupak, isti su lišeni slobode. Izvršen je pretres vozila marke "golf" vl. J.H., vozila "bmw" vl. M.Z., stana u vl. J.H. i kuće vl. A.M..

Pretresom su u vozilima, stanu i kući pronađene određene količine zeljaste i praškaste materije koje asociraju na opojne droge, tablete, pribor i šprice koje se koriste za konzumiranje te tragovi smeđeg i bijelog praha koji asocira na droge. Nakon krim. obrade M.Z. i E.P. su pušteni, dok je nad J.H. i A.M. krim obrada u toku. Urađen je uviđaj, a o svemu obavješten nadležni tužilac.

Jučer se dogodila saobraćajna nezgoda na JTC (PS Neum) u kojoj su učestvovali Josip B. (1958) iz Bugojna s vozilom "vw transporter", Pero B. (1974) iz Dola-Dubrovnik, s teretnim motornim vozilom "man" i Mihajlo B. (1952) iz Neuma s vozilom marke "passat".

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teže je povrijeđen Josip B., dok je lakše povrede zadobio Pero B.. Povrijeđeni su upućeni u bolnicu Dubrovnik. Izvršen je uviđaj i upoznat je nadležni tužilac, stoji u saopćenju kantonalnog MUP-a.