Sukob policije i navijača
0

Osam huligana uhapšeno u Mostaru

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Sinoć oko 23 sata, po završetku utakmice između nogometnih reprezentacija Engleske i Hrvatske, grupa huligana iz Mostara sukobila se sa policijom u Ulici kralja Petra Krešimira IV.

"Navijači su napali policajce gađavši ih kamenjem, bocama i drugih tvrdim predmetima. Nakon naredbe da se grupa razbije, navijači su potisnuti do Tržnog centra Mercator, gdje su izgrednici porazbijali nekoliko stakla i fasadnih ploča. Pošto je prijetilio da će se sukob izmaći kontroli, upotrijebljen je suzavac", kazao je za Sarajevo-x.com Srećko Bošnjak, portparol MUP-a HNK.

Grupa je, nakon što je bačen suzavac razbijena, te je ponovo uspostavljen javni red i mir. Kako saznajemo, epilog sinoćnjeg sukoba je šest povrijeđenih policijaca, od kojih je jedan zadobio teže povrede, te tri povrijeđena izgrednika i oštećeno jedno policijsko vozilo.

"Osam osoba je uhapšeno, od čega su tri maloljetnika. Sarađujemo sa tužilaštvom i oni će biti procesuirani zbog rušenja javnog red i mira, a nakon što kompletiramo izvještaj, očekujemo da će se broj privedenih u toku dana povećati", kazao je Bošnjak.