Tužilaštvo BiH
0

Optužnica protiv osam osoba za međunarodno krijumčarenje droge

FENA
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv osam osoba, koje se terete da su počinile krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet drogama, te u vezi s krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet droga.

Optužnica je podignuta protiv: D. O., rođenog 17. augusta 1980. u Sarajevu, nastanjenog u Kiseljaku, ranije osuđivanog, državljanina BiH i R Hrvatske, F. E., rođenog 17. augusta 1971. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, ranije osuđivanog, državljanina BiH, D. G., rođenog 9. februara 1987. u Nikšiću, stalno nastanjenog u Herceg- Novom, državljanina R Crne Gore, S. D., rođenog 9. maja 1982. u Nikšiću, gdje je i nastanjen, državljanina R Crne Gore i S. E., zvanog Samko, rođenog 25. maja 1974. u Dubovi - Tutin, nastanjenog u Sarajevu, državljanina BiH i R Srbije,

Optužnica je podignuta i protiv A. K., zvanog "Goro", rođenog 19. oktobra 1982. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, državljanina BiH, J. V., rođenog 4. maja 1981. u Zenici, nastanjenog u Busovači, ranije osuđivanog, državljanina BiH i Hrvatske i S. P., rođenog 9. oktobra 1978. u Visokom, nastanjenog u Kiseljaku, ranije osuđivanog, državljanina BiH i R Hrvatske.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.