Crna hronika
3

Optužnica protiv dvojice Crnogoraca za krijumčarenje droga u BiH

FENA
Tužilaštvo BiH (Foto: Klix.ba)
Tužilaštvo BiH (Foto: Klix.ba)
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju podigao je optužnicu protiv Radivoja Lučića, rođenog 17.10.1974. godine u Plužinama, nastanjen u Nikšiću, državljanin Crne Gore i Dragana Jovovića, rođenog 17.08.1982. godine u Plužinama, nastanjen u Plužinama, Crna Gora, državljanin Crne Gore.

Lučić se tereti da je od novembra 2014. godine do aprila 2015. godine, na području Bosne i Hercegovine i Crne Gore, organizovao kriminalnu grupu radi neovlaštene međunarodne kupoprodaje, prenosa, prevoza, držanja, posredovanja u daljoj međunarodnoj prodaji, slanja i isporuke opojnih droga marihuana, hašiš i heroin.

Jovović je zajedno s drugim poznatim osobama, pristupio grupi za organizovani kriminal, gdje su kao pripadnici grupe imali određene uloge i zadatke, pa je tako grupa za organizovani kriminal u cilju pribavljanja imovinske koristi, vršila neovlašteni međunarodni promet opojnih droga.

Optuženi se terete da su počinili krivična djela organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelima neovlašten promet opojnih droga.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.