Protekla 24 sata u Sarajevu
1

Opljačkani hrvatski državljani, u Novom Gradu i na Ilidži zapaljena vozila

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Dvije nepoznate osobe su 31. decembra u 00.30 sati, u ulici Aleja Lipa do broja 52, uz prijetnju nožem i palicom, opljačkale hrvatske državljane J. D. i B. Č. K.

Od njih su oteti novac i dva mobilna telefona.

O ovome je obaviješten dežurni kantonalni tužitelj u Sarajevu, a službenici MUP-a KS rade na rasvjetljavanju događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Opljačkane benzinska pumpa Hifa i prodavnica DM

Dvije nepoznate osobe su u ponedjeljak u 03.00 sata, uz prijetnju puškom i pištoljem te upotrebom suzavca opljačkale radnike benzinske pumpe "Hifa Group", Ć. M. i I. A.

Od njih je otuđen novac. Radnici su od djelovanja spreja zadobili lake povrede, a pomoć im je ukazana u KCU Sarajevo.

O ovome je obaviješten dežurni kantonalni tužitelj u Sarajevu, a uviđaj su obavile uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo. Policija radi na rasvjetljavanju događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Nepoznata osoba, uz prijetnju pištoljem opljačkala je jučer radnicu prodavnice kozmetike DM Marketi koja se nalazi u ulici Grbavička do broja 40, općina Novo Sarajevo. Od radnice R. M. je otuđen novac.

O ovome je obaviješten dežurni kantonalni tužitelj u Sarajevu, a uviđaj su obavile ekipe MUP-a KS. Policija radi na rasvjetljavanju ovog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

U Novom Gradu zapaljen Ford, na Ilidži Passat

Treća PU u ponedjeljak u 04.45 sati obaviještena je da je u ulici Vase Butozana do broja 2, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do požara na automobilu Ford Galaxy reg. oznaka A02-J-265, vlasništvo. Ć. Z. iz Sarajeva, a od djelovanja požara oštećeno je i parkirano vozilo Opel kadet, reg. oznaka K 14-0-172, vlasištvo. Č, M. iz Sarajeva.

Uviđaj su obavile ekipe MUP-a KS uz prisustvo vještaka PPZ, a konstatirano je da je uzrok požara posipanje zapaljivom tečnošću i djelovanje otvorenim plamenom. Policija radi na rasvjetljavanju ovog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Nepoznate osobe podmetnule su u ponedjeljak požar na vozilu Passat, reg. broja A30-J-77S, vlasništvo H. A. iz llidže, a od djelovanja požara oštećeno je i parkirano vozilo Peugeot, reg. oznaka M 23-J-237, vlasništvo R. J. iz llidže.

Vozila su bila parkirana u ulici Fadila Hadžića do broja 5, općina Ilidža.

Uviđaj su obavile ekipe MUP-a KS uz prisustvo vještaka PPZ, a zaključeno je da je uzrok požara posipanje zapaljivom tečnošću vozila Passat i djelovanje otvorenim plamenom.

Policija radi na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.