Druga pljačka danas
0

Opljačkana "UniCredit" banka u Mostaru

Piše: A. Kovač
Foto: Bljesak.info
Foto: Bljesak.info
U centru Mostaru danas nešto prije 14 sati opljačkana je "UniCredit" banka koja se nalazi preko puta hotela "Ero". Kako nezvanično saznajemo, pljačku su počinile tri osobe i to jedna osoba je čekala u autu, dok su dvije upale u banku s vatrenim oružjem.

"Prema našim sazanjima u banku su ušle dvije osobe, a nakon pljačke su pobjegli u pravcu naselja koje se zove Centar II. Identifikovali smo marku vozila u kojem su pljačkaši pobjegli i trenutno činimo sve da pronađemo počinioce ovog krivičnog djela. Još uvijek nije utvrđeno koliko je novca ukradeno iz banke“, kazao je u izjavi za Sarajevo-x.com Srećko Bošnjak, portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako nezvanično saznajemo pljačkaši su sa mjesta događaja pobjegli u bijelom "Golfu", a jednom od pljačkaša ispao je pištolj ili okvir za metke. Međutim, ova informacija nije potvrđena iz MUP-a HNK.

Inače, jutros se u mostarskom naselju Kruševo, također, dogodila pljačka. Naime, nekoliko još uvijek neidentifikovanih osoba, koje su bile naoružane zoljama, presrele su kombi agencije "Puma Security" i ukrali devet vreća s novcem koji je bio namijenjen za isplatu penzija. Razbojnici su se udaljili s mjesta događaja u bijelom kombiju koji je kasnije pronađen zapaljen na teritoriji općine Široki Brijeg u mjestu Ljuti Dolac.