Provalnici odnijeli TV i DVD
0

Opljačkana kuća advokata Faruka Balijagića u Brčkom

Piše: E. G.
Faruk Balijagić (Foto: Arhiv)
Faruk Balijagić (Foto: Arhiv)
Jedna ili više nepoznatih osoba provalile su danas u kuću u vlasništvu osobe F. B. u Brčko distriktu, a provalu je uočio policijski službenik tokom redovne patrole, kažu u brčanskoj policiji. Saznajemo da se radi o kući u vlasništvu advokata Faruka Balijagića.

"Provalnik ili više njih navjerovatnije su ušli u kuću u ulici Himze Jerkovića nakon obijanja ulaznih vrata. Policija još uvijek vrši istražnje radnje, a za sada se zna da je ukraden TV prijemnik i DVD. Inače, radi se o kući u kojoj niko ne živi, ali ima osoba koja se brine o njoj", rekao je za Sarajevo-x.com Halid Emkić, portparol policije u Brčkom.

Podsjećanja radi, prije par mjeseci na porodičnu kuću advokata Faruka Balijagića u Tuzli je ispaljen rafal, a pripadnici Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona kasno preksinoć su uhapsili Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac nakon napada na sina advokata Balijagića.

Hadžić je danas ispitan u prostorijama Kantonalnog tužilaštva, a Adnan Canović (32) i Zoran Marković (34), koji su uhapšeni zajedno sa njim su pušteni na slobodu.