Crna hronika
0

Opljačkana kladionica "Bet Live"

FENA
Službenici III PU su jučer u 11.05 sati obaviješteni da je istog dana oko 09.10 sati u ulici Safeta Zajke, općina Novi Grad Sarajevo, nepoznata osoba izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici "Bet Live".

Napadač je otuđio izvjesnu količinu novca a zatim se udaljio u nepoznatom pravcu. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu a službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

S.R., rođena 1982., nastanjena u Sarajevu je jučer oko 14.00 sati u ulici Hipodrom, općina Ilidža, ispalila nekoliko hitaca iz vatrenog oružja. U incidentu niko nije povrijeđen a nije bilo ni materijalne štete. Prilikom pregleda kod nje je pronađena i oduzeta jedna automatska puška M-70, cal. 7,62 mm, sa okvirom i osam metaka istog kalibra. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a KS.

Službenici policije nastavljaju rad na dokumentiranju opisanog krivičnog djela, a protiv S.R. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Službenici policije III PU su jučer, 3. juna oko 12.45 sati uhapsili A.N. rođenog 1970. u Sarajevu gdje je i nastanjen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krađe.

On je zatečen na izvršenju krivičnog djela krađe u putničko motorno vozilo mercedes, vlasništvo S.A. iz Hadžića a koje se nalazilo parkirano u ulici Kurta Šorka, općina Novi Grad Sarajevo.

Prilikom pregleda kod A.N. su pronađeni i oduzeti otuđeni predmeti koji su vraćeni vlasniku. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu a protiv A.N. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Službenici policije I PU su jučer oko 15.00 sati uhapsili I.A. rođenog 1983. u Sarajevu i C.D. rođenog 1989. u Sarajevu, oba nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nasilničkog ponašanja.

Oni su istog dana oko 05.15 sati u ulici Franjevačka, općina Stari Grad Sarajevo, nasilno ušli u stan i fizički napali E.A. i E.A. a zatim se udaljili u nepoznatom pravcu.

O incidentu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a I.A. i C.D. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. Službenici policije nastavljaju rad na dokumentiranju navedenog krivičnog djela.

U ulici Brdo Džamija, općina Stari Grad Sarajevo jučer se oko 18.45 sati prilikom čišćenja pištolja povrijedio L.M. rođen 1978. u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

U obavljenom intervju L.M. je izjavio da se povrijedio iz vatrenog oružja – pištolja marke "HS 9" za koji posjeduje odobrenje nadležnog organa. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u bolnici Koševo gdje je na Odjeljenju ortopedije zadržan na daljem liječenju.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a KS. Službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja.

U protekla 24 sata na području KS dogodilo se ukupno 19 saobraćajnih nezgoda od toga 17 s materijalnom štetom i dvije s nastradalim osobama (dvije osobe su lakše povrijeđene).

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 20 vozača, dvije osobe zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita te dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, saopćeno je iz MUP-a KS.