Crna hronika
0

Opći kriminal u Hercegovačko-neretvanjskom kantonu

FENA
Za protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrirano je 15 prijava građana koje se odnose na opći kriminalitet, priopćeno je iz MUP-a tog kantona.

Uz ostalo, jučer je u PS Mostar Centar prijavljeno da je u Ulici kralja Tomislava pucano iz vatrenog oružja. Nakon toga ophodnja policije je utvrdila da je V.H. (1970) u UO "Suluto" pucao iz samokresa. Na licu mjesta su pronađene tri čahure, a od V.H. su izuzeta dva samokresa marke "Beretta". Kod njega je pronađen i jedan okvir s jednim metkom, te 8 metaka, što je uz potvrdu izuzeto. V.H. je lišen slobode, a o svemu je upoznat nadležni tužitelj te poduzete sve potrebne mjere.

Također, PU Mostar je prijavljeno da je nepoznati počinitelj sinoć otuđio vozilo marke "passat karavan". Iste večeri nepoznati počinitelj otuđio je i vozilo marke "passsat 19 tdi". U oba slučaja upoznata je krim. policija, patrole policije na terenu, te poduzete sve potrebne mjere.

Sinoć je ophodnja policije PS Mostar Centar lišila slobode G.G. (1987) iz Mostara zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga. Naime, G.G. je od strane ovlaštenih službenika uočen i legitimiran na lokalitetu Lučkog mosta, pri čemu je, iz svoje kuće koja se nalazi u neposrednoj blizini mjesta legitimiranja, dragovoljno predao jednu kutiju u kojoj su se nalazila 33 paketića sa sadržajem suhe biljne zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu.