Crna hronika
0

Opći kriminal u Hercegovačko-neretvanjskom kantonu

FENA
Za protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 11 prijava građana koje se odnose na opći kriminal, saopćeno je iz MUP-a tog kantona. U oblasti javnog reda i mira registrovana su 4 prekršaja u Mostaru.

U oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 16 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila ozljede neutvrđenog stepena, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Jučer je u PU Čapljina prijavljeno da se u devastiranoj kući u Ulici Z. Frankopana u Čapljini nalazi predozirano žensko lice. Na lice mjesta je upućena patrola policije te pripadnici Odjela krim. policije koji su u kući koju koristi A.M. (1970) zatekli navedenog i A.A. (1979) iz Prćavaca.

Isti su svojim izgledom i ponašanjem pokazivali da su pod dejstvom alkohola i opojnih droga. A.A. je pružena pomoć u Domu zdravlja Čapljina, jer je gubila svijest. U posjedu A.M. pronađene su četiri korištene medicinske šprice, a u jednoj od njih pronađena je izvjesna količina žućkaste tečnosti koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin. A.M. i A.A. su lišeni slobode, privedeni te zadržani u prostorijama PU Čapljina. Upoznat je nadležni tužilac, izvršen je uviđaj, a predmeti u vezi s krivičnim djelom su izuzeti uz potvrdu.

Jučer u 20.45 sati dogodila se saobraćajna nezgoda na Magistralnom putu M-17 u mjestu Ostrožac u opštini Jablanica u kojoj su učestvovali Fadil K. (1940) iz Sarajeva s vozilom marke "ford fiesta" i Dubravko K. (1976) iz Konjica s vozilom marke "opel kadet". Dubravko K. je zadobio povrede neutvrđenog stepena, a pomoć mu je ukazana u Opštoj bolnici Konjic. Upoznat je nadležni tužilac i izvršen je uviđaj, stoji u saopćenju kantonalnog MUP-a.