Crna hronika
0

Opći kriminal u Hercegovačko-neretvanjskom kantonu

FENA
Za protekli vikend na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 30 prijava građana koje se odnose na opći kriminal, saopćeno je iz MUP-a tog kantona.

U oblasti javnog reda i mira registrovano je 5 prekršaja na području Mostara.

U oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 20 saobraćajnih nezgoda u kojima je šest osoba lakše ozlijeđeno, dok je pet osoba zadobilo ozljede neutvrđenog stepena.

U PS Mostar Centar u subotu je prijavila J.K. (1955) iz Mostara da joj je, dok je šetala sa suprugom u Ulici Rade Bitange, kod zgrade Mukoša, s leđa prišlo nepoznato muško lice te joj iz ruke otrglo torbu s novcem i ličnim stvarima, nakon čega je isti pobjegao u pravcu Cernice. Upoznati je krim. policija, patrole policije na terenu te su preduzete sve potrebne mjere.

Jučer je u PU Mostar prijavljeno da je u vremenskom periodu od 7. do 9. septembra ove godine otuđeno vozilo marke "mercedes 124". Upoznata je krim. policija, patrole policije na terenu i preduzete su sve potrebne mjere.

Dežurni radnik Hitne službe jučer je prijavio u PS Mostar Centar da je V.A. (1936) iz Mostara u svom stanu izvršio samoubitstvo vješanjem. Upoznati je krim. policija, nadležni tužilac i ljekar. Izvršen je uviđaj i preduzete su sve potrebne mjere.