Trebinje
0

Određen pritvor vozačima Doma zdravlja koji su prevozili drogu

SRNA
Trebinje
Trebinje
Nemanji Skočo (24) i Jovanu Andriću (22), vozačima Doma zdravlja iz Trebinja, određen je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da su kolima hitne pomoći transportovali oko 29 kilograma droge skank.

Pritvor im je odredio sudija za prethodni postupak na prijedlog okružnog tužioca i oni su sprovedeni u Okružni zatvor Pudarica, potvrđeno je danas Srni u Okružnom sudu u Trebinju.

U četvrtak, 21. oktobra, pripadnici Centra javne bezbjednosti (CJB) Trebinje su u mjestu Avtovac kod Gacka pronašli dvije putne torbe u kojima se nalazilo 28 pakovanja droge skank ukupne težine 29 kilograma, za koje je utvrđeno da ih je iz vozila Hitne pomoći trebinjskog Doma zdravlja izbacio Skočo koji je upravljao vozilom.

Policija je slobode lišila i Andrića koji se vozilom marke "peugeot 205" kretao ispred vozila hitne pomoći i za koga se sumnja da je učestvovao u izvršenju krivičnog djela proizvodnja i promet opojnih droga.

Pripadnici CJB su u petak, 22. oktobra, oba lica uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predali Okružnom tužiulaštvu u Trebinju.