Crna hronika
10

Određen pritvor trojici pripadnika specijalne policije RS-a

SRNA
Banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor pripadnicima Specijalne jedinice policije MUP-a Republike Srpske Goranu Parašu, Vladanu Malići i Aleksandru Popoviću, osumnjičenim za oružanu pljačku oko 600.000 KM iz blindiranog vozila kompanije "Sector security" 22. septembra prošle godine na auto-putu Banja Luka-Gradiška.

Osim njih, jednomjesečni pritvor je određen i zaposlenom u Agenciji "Sector security" Danijelu Kuzmiću i suvlasniku auto-kuće plac za prodaju vozila "Kvatro" Olegu Bandi, dok su pripadnici Specijalne policije Željko Inđić i Goran Janjuz pušteni da se brane sa slobode.

Mjere pritvora su određene zbog bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmjeniti ili falsifikovati dokaze, te zbog naročitih okolnosti koji ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Pritvor im je određen i zbog vanrednih okolnosti, s obzirom da se sumnjiče za krivično djelo za koje se može izreći zatvorska kazna od 10 godina ili teža kazna, te s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela.

Oni se sumnjiče da su počinili krivična djela organizovani kriminal i razbojništvo.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač izjavio je juče da su u toku kriminalističke obrade i istrage obezbijeđeni neophodni materijalni dokazi kojima je potvrđena osnovana sumnja da su navedena lica izvršila ovo krivično djelo.

S obzirom da je riječ o organizovnom kriminalu, istragu u ovom predmetu preduzelo je Specijalno tužilaštvo.

Šef Odjeljenja Specijalnog tužilaštva Republike Srpske za istrage i bezbjednost Darko Ilić rekao je juče da je ovo krivično djelo u potpunosti rasvijetljeno i da nema nepoznatih činjenica u njegovom izvršenju.

Pljačka blindiranog vozila kompanije "Sector securitiya" dogodila se 22. septembra prošle godine na auto-putu Banjaluka-Gradiška, nedaleko od mjesta Cerovljani.

U pljački je ukradeno oko 600.000 KM, a riječ je o novcu iz Unicredit banke koji je trebalo da bude transportovan u centralu u Zagrebu.

U pucnjavi u kojoj su korišćene automatske puške i raketni bacač "zolja" ranjen je radnik "Sector securitiya".