Sud BiH
0

Određen pritvor Nedžadu Kličiću i Senadu Tahiroviću, Zlatku Murtiću određene mjere zabrane

FENA
Sud Bosne i Hercegovine donio je 19. novembra rješenje u predmetu Nedžad Kličić i drugi kojim se određuje jednomjesečni pritvor Nedžadu Kličiću i Senadu Tahiroviću. Pritvor po ovom rješenju može trajati do 18. decembra.

Sud je u istom predmetu donio rješenje kojim se osumnjičenom Zlatku Murtiću izriču sljedeće mjere zabrane: zabrana napuštanja mjesta boravišta, zabrana posjećivanja određenih mjesta i područja na kojima se osumnjičeni može susresti sa ostalim suosumnjičenim u ovom predmetu ili potencijalnim svjedocima, zabrana sastajanja sa suosumnjičenim i svjedocima, zabrana razgovora o predmetu bilo s kim izuzev sa svojim braniocem, nadležna policijska stanica vršit će nasumične kontrole jednom dnevno radi provjere da li osumnjičeni boravi na adresi prebivališta.

Nedžad Kličić, Senad Tahirović i Zlatko Murtić osumnjičeni su za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet oružja i vojne opreme te krivično djelo izazivanje opće opasnosti i dr., saopćeno je iz Suda Bosne i Hercegovine.