Banja Luka
0

Određen jednomjesečni pritvor uhapšenim u akciji "Hit"

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Okružni sud u Banjoj Luci odredio je jednomjesečni pritvor za deset uhapšenih u akciji Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske (RS) kodnog naziva "Hit", koja je usmjerena protiv narko dilera, potvrđeno je u banjalučkom Okružnom tužilaštvu.

Pritvor je određen osumnjičenom organizatoru kriminalne grupe Dini Muzaferoviću, te Almiru Haskiću, Damiru Bečiću, Zlatku Sadikoviću, Željku Blagojeviću, Ostoji Kenjalu, Elviru Bašaliću, Aleksandru Sukuru, Rasimu Esimu i Borislavu Nišiću.

Iz Tužilaštvu su objansili da je pritvor određen zbog bojazni da bi ova lica na slobodi mogla uticati na svjedoke ili sakriti, uništiti ili izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

U Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci kažu da je pored deset osoba kojima je određen pritvor, određena i jedna mjera zabrane napuštanja zemlje i to licu Š.K. koje je, takođe, uhapšeno u akciji "Hit", pišu "Nezavisne novine" u sutrašnjem izdanju.

Nezvanično se saznaje da je riječ o slovenačkoj državljanki Špeli Kovač, odnosno Muzaferovićevoj supruzi. 

U akciji kodnog naziva "Hit" u petak je pretreseno više od 20 lokacija u akciji suzbijanja proizvodnje i prometa opojnih droga.

U dosadašnjim aktivnostima policija je zaplijenila više od tri kilograma skanka, preko 90 stabljika indijske konoplje, više od 160 komada ekstazija, tri digitalne vage, preko dva i po kilograma eksploziva, te više od 9.000 evra za koje se sumnja da potiču iz izvršenja krivičnog djela. Oduzeta je i veća količina oružja i municije i više pakovanja medicinske droge.