Crna hronika
146

Odbijen zahtjev za određivanje pritvora pomagačima Sanjina Sefića

Piše: A. B.
Foto: FENA
Foto: FENA
Kantonalni sud u Sarajevu je odbio prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo za određivanje pritvora pomagačima Sanjina Sefića koji je osumnjičen za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su 10. oktobra u Sarajevu smrtno stradale dvije studentice, potvrđeno je za Klix.ba.

Kantonalni sud u Sarajevu odbio je prijedlog Tužilaštva KS za određivanje pritvora za Suadu Nišiću, Dini Aliću, Sari Sefić i Amaru Salihoviću, koji su osumnjičene da su Sanjinu Sefiću pomogli pri bjekstvu nakon saobraćajne nesreće iz Sarajeva preko Rudog u Srbiju.

Iz Kantonalnog suda za Klix.ba su kazali da prijedlog Tužilaštva KS za određivanje pritvora nije sačinjen u skladu sa zakonskim osnovom iz Člana 146., a na osnovu kojeg je pritvor predložen.

"Moj klijent Suad Nišić je pušten na slobodu jer nije bilo osnova za pritvor. On je također u cjelosti negirao krivično djelo koje mu se stavljalo na teret", rekao je za naš portal Nišićev advokat Omar Mehmedbašić.

Tužilaštvo KS na ovu odluku Kantonalnog suda može uložiti žalbu.

Podsjećamo, Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) su uhapsili četiri osobe koje se dovode u vezu sa saobraćajnom nesrećom u kojoj su smrtno stradale studentice Edita Malkoč i Selma Agić, a jedna od njih je i Sanjinova sestra Sara Sefić.