Crna hronika
254

Od Sarajeva do Tešnja: Dječaku koji je vozio automobil nestalo goriva

Piše: E. M.
Dječak koji je jučer nestao s parkinga nedaleko od Osnovne škole Umihana Čuvidina u sarajevskom naselju Boljakov Potok, pronađen je nakon skoro tri sata u Šijama, u automobilu parkiranom pored puta, nakon što mu je nestalo goriva.

Glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić za Klix.ba je kazala da se dječak najvjerovatnije sam dovezao do Šija kod Tešnja te da se zaustavio pored autoputa nakon što mu je nestalo goriva.

"Mi smo nakon dojave kolega iz Sarajeva postavili naše punktove kako bismo zaustavljali učesnike u saobraćaju s ciljem pronalaska vozila i dječaka. Nakon dojave da je dječak prošao naplatne kućice posljednji punkt je napravljen u Šijama. U neposrednoj blizini, malo prije našeg punkta dječaku je, prema nekim indicijama, nestalo goriva te se zaustavio pored autoputa, nakon čega smo pronašli vozilo i dječaka", izjavila je Ahmić za Klix.ba.

Za sada još nije poznato u kojem pravcu će teći istraga, ali bit će dokumentovane sve činjenice o slučaju. U istragu se uključilo i Kantonalno tužilaštvo, a nakon analize slučaja bit će utvrđeno da li se radi o krivičnom djelu ili samo prekršaju.