Crna hronika
0

Obustavljen saobraćaj na dionici Jablanica - Mostar

FENA
Zbog saobraćajne nesreće, obustavljen je saobraćaj na dionici M-17 Jablanica - Mostar, u blizini mosta kod Begića i Begovića.

Prema prikupljenim podacima, saobraćaj se danas na većini putnih pravaca u BIH odvija bez zastoja i vanrednih ograničenja.

U područjima gdje pada kiša vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Tokom prijepodneva zabilježen je povećan broj saobraćajnih nesreća, zbog vožnje neprilagođene uvjetima na putu.

Ovako vrijeme pogoduje odronima kamenja na kolovoz, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Zbog izvođenja neophodnih sanacionih radova danas do 18 sati obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-464 Orašje - Grebnice (dionica Tolisa - Grebnica). Alternativni pravac je preko Obudovca.

Na magistralnom putu M-19 Bijeljina - Zvornik (na području Kozluka) u toku je asfaltiranje kolovoza, pa dolazi do povremenih zastoja u odvijanju saobraćaja.

Na graničnom prijelazu Bosanski Brod na ulaz u BIH čeka se 20-ak minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su kraća. saopćeno je iz IC BIHAMK-a.