Goražde
0

Obdukcija potvrdila da se policajac Tupeša ubio

FENA
Foto: Gorazdeonline.com
Foto: Gorazdeonline.com
Radoš Tupeša (32), policajac Policijske uprave Goražde, sinoć je u službenim prostorijama izvršio samoubistvo. Potvrdila je to danas i obdukcija, obavljena po nalogu kantonalnog tužioca.

"Potvrđeno je da je riječ o samoubistvu na osnovu obavljene obdukcije. Postoje ulazne rane s desne i izlazne s lijeve strane glave" , izjavio je glavni kantonalni tužilac Mirsad Bilajac.

Samoubistvo se dogodilo sinoć u 21.30 sati u prostoriji za opremu i naoružanje.

Radoš Tupeša u smjenu je trebao doći u 22 sata, ali se pojavio 50 minuta ranije.

Na pitanje kolege Blagoja Kovačevića, također policajca, zbog čega je ranije došao, nije odgovorio. Ušao je u prostoriju, otključao svoj ormarić, nakon čega se začuo pucanj. Tupeša je podlegao na licu mjesta.

Povorka s posmrtnim ostacima Radoša Tupeše krenut će 14. jula u 14 sati ispred Kantonalne bolnice Goražde, a ukop će se obaviti u 15 sati na groblju Milijeno u općini Čajniče.

Zbog tragične smrti policijskog službenika Uprave policije MUP-a BPK Goražde, otkazana je i centralna manifestacija obilježavanja 15. jula, Dana uspostave Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde koja se trebala održati u petak. Ovaj datum bit će obilježen sutra polaganjem cvijeća i obilaskom mezara poginulih i umrlih pripadnika ovog ministarstva.