Crna hronika
16

Obdukcija pokazala da je Jozo Kafadar pogođen u stomak i u leđa

Piše: E. Mehić
Kantonalna bolnica u Zenici (Foto: Klix.ba)
Kantonalna bolnica u Zenici (Foto: Klix.ba)
U prosekturi Kantonalne bolnice u Zenici danas je obavljena obdukcija tijela Joze Kafadara, vlasnika firme Ovnak, kojeg je nepoznata osoba usmrtila u utorak, 27. maja, na porodičnom imanju u selu Šušanj.

Obdukcijom, koju je izvršio dr. Zdenko Cirhlaž, utvrđeno je da je Kafadar ubijen sa četiri hica iz automatske puške. Jednim metkom je pogođen u predjelu stomaka, nakon čega su uslijedila tri hica u predjelu leđa.

Na rasvjetljavanja činjenica i okolnosti pod kojima je izvršeno ovo krivično djelo, kao i na pronalasku izvršilaca, angažovani su pripadnici Federalne uprave policije, koji će svojim stručnim kapacitetima i specijalističkom opremom dati značajan doprinos u brzom i efikasnom postupanju na utvrđivanju identiteta i lišavanju slobode počinilaca ovog zločina, saopćeno je.

"Očekujemo da će zajednički rad operativnih timova ovog Ministarstva, koji postupaju po nalozima i uputama dežurnog tužioca Kantonalng tužilaštva Zenica i službenika Federalne uprave policije, rezultirati uspješnim rasvjetljavanjem i dokumentovanjem ovog teškog krivičnog djela, koje je izazvalo uznemirenost građana, posebno na području naseljenog mjesta Šušanj, gdje je djelo i izvršeno", saopćeno je iz MUP-a ZDK, odakle su još dodali da će u narednom periodu biti provedeno kontinuirano praćenje i osiguranje lične i imovinske sigurnosti mještana.