Uredništvo "Slobodne Bosne"
0

Novinarki obili auto i ostavili dječiju cipelicu

Sarajevo-x.com
Uredništvo magazina "Slobodna Bosna" oglasilo se saopštenjem za javnost u kojem izražava zaprepaštenje i zabrinutost povodom, kako navode, vandalskog i očito isplaniranog napada na imovinu njihove dopisnice iz Banja Luke Nađe Diklić.

Diklićevoj su, kako stoji u saopštenju koje je potpisao Senad Avdić, nepoznati počinioci u noći sa nedjelje na ponedjeljak demolirali privatni automobil na parkingu ispred stana, te na sjedištu ostavili cipelicu njenog maloljetnog djeteta, koja je nedavno nestala.

Ipak, navode iz "Slobodne Bosne", to nisu jedini napadi koje njihova novinarka proživljava već mjesecima. Naime, iako prima anonimne telefonske pozive u kojima joj se prijeti, policija Republike Srpske još nije uspjela otkriti od koga su one upućene.

"Uvjereni smo da iza ovakvih sistematskih pritisaka na našu dopisnicu stoje kriminalno-politički krugovi iz Banja Luke i Republike Srpske o čijoj je sprezi u pljački i zločinima kolegica Diklić posljednjih godina uporno, dokumentirano i hrabro pisala u našem listu, ali i brojnim drugim slobodnim i nezavisnim medijskim kućama", smatraju iz ovog bh. magazina te od nadležnih traže da provedu istragu, pronađu počinitelje i primjereno ih kazne.