Niko nije zvao vatrogasce
0

Novi požar u Dječijem domu Bjelave

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Danas je u Dječijem domu Bjelave izbio još jedan požar, no na sreću nije pričinjena nikakva materijalna šteta niti je bilo povrijeđenih. O ovom slučaju nisu bili obavješteni ni policija niti vatrogasci, jer navodno, prema riječima direktora Amira Zelića, nije bilo potrebe za tim.

"Došlo je do manjeg požara u dječijoj igraonici i nije bilo potrebe za intervencijom vatrogasaca", kazao je direktor Amir Zelić za Sarajevo-x.com.

Nije naveo kako je došlo do požara, te je samo kratko odgovorio kako su djeca u igri prouzrokovala manji požar koji je ubrzo ugašen.

Također, na naše pitanje da li se požar gasio protupožarnim aparatima i zbog čega nisu obavješteni vatrogasci, Zelić je odgovorio kako se taj plamen ne može ni nazvati požarom, te da se ugasio veoma brzo korištenjem jednog protupožarnog aparata, te nije pričinjena nikakva šteta zbog čega nisu ni obavješteni policajci niti vatrogasci.

Da direktor i uposlenici zaista nisu obavjestili policiju i vatrogasce potvrđeno nam je i u MUP-u Kantona Sarajevo i u Vatrogasnoj službi Kantona Sarajevo.

Međutim, jedan od uposlenika u Dječijem domu Bjelave, u anonimnom e-mailu je danas obavjestio medije da su u trenutku kada se desio požar uposlenici bili u panici i nisu znali šta da učine.

'Direktor Zelić je strogo naredio da se ne zovu vatrogasci, te istakao kako će mu se odmah 'na vrat' natovariti i novinari, te on neće imati nikakve šanse na predstojećim izborima za novog direktora doma', kaže se u e-mail poruci.

"Direktor Zelić vrši teror nad uposlenicima. Radnici su danas morali sami gasiti požar koji na sreću nije poprimio veće razmjere", naveo je jedan uposlenik u anonimnom e-mailu koji je upućen redakciji Sarajevo-x.com i nekolicini drugih medija.

Napominjemo, 2007. godine je u Dječijem domu Bjelave izbio požar u kojem je smrtno stradalo šest mališana.

I taj požar se desio za vrijeme mandata direktora Amira Zelića, te zbog toga jedan od uposlenika tvrdi kako direktor nije htio obavjestiti nadležne službe o požaru koji je izbio jutros.

Navodno, u pitanju je njegov mandat s obzirom da direktor doma ne može biti osoba protiv koje su podignute optužnice ili se vodi neki krivični postupak.