Crna hronika
0

Novi detalji policijske potjere: Bez vozačke dozvole udario u policijsko vozilo

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona danas je Općinskom sudu u Zenici uputilo prijedlog za određivanje mjere pritvora za 29-godišnjeg Š. P. koji je udario u policijsko vozilo tokom policijske potjere i tom prilikom nanio teške tjelesne povrede jednom od dvojice policajaca.

Zahtjev za određivanje mjere pritvora upućen je sudiji za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici, zbog osnovane sumnje da je Š. P. počinio krivično djelo sprečavanja službene osobe u vršenju službene radnje i nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Kako je navedeno u saopćenju Tužilaštva ZDK-a, osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 06. novembra 2013. godine oko 01:40 sati, u Zenici na putu M-17 petlja Pehare, upravljajući vozilom marke Audi A4, bez položenog vozačkog ispita, udario u policijsko vozilo koje je uz upaljenu zvučnu i svjetlosnu signalizaciju prepriječilo put vozilu koje je vozio Š. P.

Prilikom udara u zadnji dio policijskog vozila, jedan policajac je zadobio teške tjelesne povrede, a drugi je također zadobio povrede. Saobraćajnoj nesreći je prethodila policijska potjera, nakon što se Š. P. oglušio na zaustavljanje od strane policijskih službenika u ulici Bulevar Kulina bana.