"Slučaj Zijad Turković"
0

Nisu pronađena tijela Tolića i Ajdarija zakopana u beton u kući kod Kaknja

ZEDA
Foto: ZEDA
Istražni tim Tužilaštva BiH i logistički tim JP Gradska groblja Visoko do kasnih večernjih sati nisu pronašli nikakve tragove na objektu porodične kuće porodice Malešević u Donjim Tičićima kod Kaknja, gdje se intenzivno traga za posmrtnim ostacima Marija Tolića i Vernera Ajdarija.

Dva puta su u toku dana na ovaj lokalitet pripadnici SIPA-e, pod posebnim obezbjeđenjem, dovodili zaštićenog svjedoka kopji je ponovno pokazao i tvrdio da su tijela ubijenih Tolića i Ajdarija sklonjena u objektu na ovom napuštenom imanju. I nakon drugog posjeta lokalitetu radnici Gradskih grobalja su opsežnim radovima pokušali pronaći neke tragove, ali bez uspjeha.

Treba reći da se istražni postupak neće prekidati i da će se pokušati i drugim metodama doći do prave lokacije na kojoj su sklonjeni posmrtni ostaci ubijenih.

U kasnim popodnevnim satima na lokalitet imanja pristigla je i majka ubijenog Vernera Ajdarija sa još dva člana porodice. Na mjestu ispred policijske trake gospođi Ajdarija je pozlilo, ali se brzo pridigla i nakon saznanja da nema pronađenih nikakvih tragova da se na tom mjestu nalaze posmtrtni ostaci članovi porodice Ajdari su napustili mjesto.

Vezani članci