Crna hronika
0

Nikola Veselinović predat Tužilaštvu u Istočnom Sarajevu

Piše: E. F.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu sinoć je oko 23 sata u nadležnost predat Nikola Veselinović, osumnjičeni za ubistvo Bojana Furtule na Palama.

Podsjećamo, Nikola Veselinović (32) jučer je u kafiću Omerta koji se nalazi u neposrednoj blizini policijske stanice na Palama pucao u Bojana Furtulu nanijevši mu više ustrelnih rana.

Veselinović, koji je i ranije imao razmirice sa Furtulom, pobjegao je sa mjesta događaja, a Furtula je od zadobivenih povreda preminuo nedugo nakon pucnjave.

Veselinović se nakon nekoliko sati provedenih u bjekstvu na koncu odlučio predati policiji te je to i učinio u pratnji svoga advokata.

Osim njega, policija je privela i Ž. L. koji je odvezao osumnjičenog Veselinovića u Sarajevo nakon ubistva, ali je on ubrzo potom pušten na slobodu.

Kako saznajemo u Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, u jutarnjim satima je započelo ispitivanje osumnjičenog za krivično djelo ubistva te će tokom dana biti poznato koje će mjere postupajući tužilac predložiti za Veselinovića.