Crna hronika
0

Ni traga pljačkašima pet miliona eura

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Policija još nema indicija o tome ko je opljačkao pet miliona eura iz blindiranog kombija agencije za obezbjeđenje "Puma sektor Banja Luka" na putu Privalj - Grude, a u istragu se, osim kantonalnih MUP-ova, uključila i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH /OSA/.

Damir Čutura, portparol Uprave policije MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona rekao je da su sa lica mjesta izuzeti određeni tragovi koji će biti poslati na vještačenje s ciljem identifikaovanja pljačkaša.

''Sarađujemo sa MUP-ovima Hercegovačko-neretvanskog i Livanjskog kantona, kao i sa Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom u Hrvatskoj'', izjavio je Čutura i dodao da je u istragu uključena i OSA. 

Prema njegovim riječima, obavljaju se informativni razgovori, ali za sada nema osumnjičenih.

''Veći broj tragova pronađenih na licu mjesta biće predmet vještačenja. Odmah nakon razbojništva u istragu je uključen veliki broj ljudi, postavljen je veći broj fiksnih punktova kao i mobilnih'', dodao je Čutura. 

U mjestu Dužice, na putu Privalj - Grude u utorak. 5. oktobra, u 10.45 sati više osoba izvršilo je do sada najveću oružanu pljačku u BiH, a bili su naoružani "zoljom", automatskim puškama i pištoljima. 

U jednoj krivini razbojnici su kombijem prepriječili put blindiranom kombiju agencije "Puma sektor Banja Luka" koja je prevozila novac UniCredit banke prema Hrvatskoj, kao i automobilu "Renault Megan" koji je bio u pratnji.
Napad su izveli sa najmanje četiri vozila, niko nije povrijeđen, a razbojnici su u bijegu s novcem zapalili tri vozila.

Radnici obezbjeđenja su brzo onesposobljeni nakon čega su razbojnici uzeli vreće s novcem, zapalili svoj kombi i "Rover" i pobjegli s trećim vozilom koje ih je čekalo, a koje su nedaleko od mjesta pljačke, takođe, zapalili i pobjegli s četvrtim.