Crna hronika
18

Nestao Kemal Velić iz Bužima: Napustio bolnicu i već sedmi dan mu se gubi svaki trag

Piše: M. Ć.
Kemal Velić
Kemal Velić
U Unsko-sanskom kantonu nastavlja se intenzivna potraga za Kemalom Velićem (46) iz naselja Čava iz Bužima, koji je prije sedam dana samovoljno napustio Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić", gdje je bio na liječenju, od kada mu se gubi svaki trag.

U Bihaću, Cazinu i ostalim općinama USK nekoliko desetaka Velićevih članova porodice, prijatelja i komšija svakodnevno iz sata u sat pretražuje razne lokacije i mjesta, nadajući se da će pronaći Kemala. Međutim, do sada nisu imali uspjeha.

Kontaktirali smo Safeta Dizdarevića, člana porodice, koji traga za Kemalom od ponedjeljka.

"U nedjelju navečer je otišao u Kantonalnu bolnicu zbog upale pluća. Liječnik ga je pregledao i konstatirao da pacijent treba ostati u bolnici radi daljnjih pretraga i lošeg zdravstvenog stanja. Međutim, negdje oko 23:30 sati, Kemal je izašao iz bolnice, nakon čega mu se gubi svaki trag. Ponekad nas nazovu građani da je viđen na pojedinim mjestima, no kada odemo na dotičnu lokaciju, ne pronađemo ga. Sve informacije su dobrodošle i molimo svakog ko ima bilo kakvu informaciju o Kemalu da javi policiji ili članovima porodice", istakao je Dizdarević za Klix.ba.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova USK još nemaju informaciju da je Velić pronađen.

"Napravljena je prijava o nestanku lica i ona je operativna. On je otišao samovoljno iz bolnice i udaljio se u nepoznatom smjeru. Zasad još uvijek ne znamo gdje. Poslali smo informacije o njegovom nestanku na sve medije i web portale i čekamo bilo kakvu informaciju", kazao je za Klix.ba Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Šiljdedić je istakao da se za Velićem ne vrši klasična potraga po teritoriji cijelog kantona, jer se radi o suviše velikom području, već se, prije svega, čekaju bilo kakve korisne informacije od građana kako bi se moglo pravovremeno intervenisati.

Prema riječima Dizdarevića, Velić je prije devet mjeseci izgubio suprugu, koja je preminula nakon teške bolesti, a neposredno nakon njene smrti njemu je otkriven tumor na mozgu. Tumor je operisao prije mjesec i pol dana u Tuzli.

Od građana Bužima saznali smo i da Kemal živi u veoma teškoj financijskoj situaciji i praktično sklapa kraj sa krajem, a za njegovo liječenje, kao i liječenje supruge, prikupljanja su određena novčana sredstva.

Od porodice, Kemal ima dva brata i 17-godišnjeg sina.

Mole se svi stanovnici Bihaća i Unsko-sanskog kantona koji su ga slučajno vidjeli da nazovu na broj telefona: 061/822-905 ili da obavijeste MUP USK.

Svaka informacija je dobrodošla.