Obustavljena policijska potraga
125

Nestala Ramajana javila majci da se udala

Piše: N. J.
Ramajana Tahirović
Ramajana Tahirović
Ramajana Tahirović, 17-godišnjakinja iz Sarajeva i učenica Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru, za kojom je policija tragala posljednjih nekoliko dana, jer su roditelji prijavili njen nestanak, živa je i zdrava.

Kako nam je potvrdio glasnogovornik MUP-a HNK Srećko Bošnjak, djevojčica se javila roditeljima i potvrdila da je živa i zdrava. Prema nezvaničnim informacijama, ona je majci priznala da se udala i pristala je da se sastane s njom i razgovara. No, prema drugim izvorima, učenica je bila nekoliko dana kod tetke u Sarajevu.

Ramajana se udaljila iz zgrade internata u Mostaru u subotu, od kada joj se izgubio svaki trag, te se u potragu uključila i policija. Ona je, međutim, prije dva dana obavijestila roditelje da je s njom sve uredu te je potraga obustavljena.

Srećko Bošnjak ističe da će sada biti poduzeti određeni koraci u smislu utvrđivanja kako je uopće došlo do ovakvog slučaja te će biti ispitano radi li se ovdje i o odgovornosti roditelja, odnosno roditeljskom nemaru. U svakom slučaju, dodao je, ovdje ima elemenata za angažman socijalnih radnika.