Crna hronika
0

Nestala bh. turistkinja u Hrvatskoj

FENA
Otok Vir
Otok Vir
Zadarska policija, radnici Lučke kapetanije Zadar i ronioci PU zadarske uključili su se u potragu za troje nestalih turista kojima se od jučer poslijepodne gubi svaki trag. Jedna od njih je i bh. državljanka koja je nestala nakon što je isplovila čamcem.

Kako je izvijestila jutros PU zadarska, jučer poslijepodne oko 17,15 sati nestala je 25-godišnja državljanka BiH koja je isplovila u gumenom čamcu iz uvale Prezida na otoku Viru.

Ona se ukrcala u mali gumeni brodić zajedno s još dvoje malodobne djece. Na moru ih je zateklo nevrijeme. Njezin suprug je bio na obali i uz pomoć skutera sam je došao do gumenog čamca, preuzeo djecu i dovezao ih na obalu. Kad se vratio, nije više zatekao ni suprugu ni gumeni čamac.

Odmah po dojavi u akciju spašavanja i traganja uključili su se policijsko plovilo, plovilo Lučke kapetanije i ronioci PU zadarske. Zbog loše vidljivosti potraga je sinoć obustavljena, a nastavljena je rano jutros.

Služba traganja i spašavanja od jučer je imala više od 50 intervencija, a sve osim jedne do sada su uspješno okončane, doznaje se u hrvatskome Ministarstvu mora, turizma, pomorstva i razvitka.

U službu traganja i spašavanja na moru uključena su 52 plovila Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, 38 plovila Ministarstva unutarnjih poslova te zračne jedinice MUP-a i Ministarstva obrane.